Logopeden som din röstcoach = drömmen för dina stämband 🙏


Hej alla läsare!

På RöstSmart får vi relativt ofta frågan vad vi har för utbildning och vart vi har utbildat oss. Vi vill tala om för er att vi är legitimerade logopeder! Genom vår utbildning via Karolinska Institutet har vi fått en mycket god kunskap om röstens funktion (anatomi och fysiologi) och röstträning med grund ur ett funktionellt- och hälsoperspektiv. Dom allra flesta av oss har någon gång erfarat att kroppen på ett eller annat sätt, under en period, inte har fungerat som den ska då exempelvis muskler och leder kan bli trötta och slitna efter hög belastning och för lite återhämtning. Detsamma gäller för din röst! Kroppen består av många olika muskler, två av dom är dina stämband! Dina stämband sitter i din strupe och rösten produceras genom att luftströmmen från dina lungor och luftstrupe sätter dem i svängning. Eftersom rösten inte syns utan hörs är det flera som inte tänker på att rösten kan bli trött och sliten förrän man drabbas av symtom som exempelvis heshet, ansträngdhetskänsla, klumpkänsla, harklingsbehov osv. Som vi skrev tidigare kan det bero på för hög belastning och för lite återhämtning men en annan väsentlig sak är också vad du använder dig av för teknik när du pratar. Flera utav er har säker hört talas om att man bör "prata med magen" dvs. använda magstödet och artikulera tydligt. Men hur hur gör man detta på "rätt" sätt? Det här är något som vi på RöstSmart arbetar med att lära ut dagligen. Till vår hjälp har vi både röstövningar och rörfonation. Det skall också tilläggas att du inte behöver ha röstbesvär för att komma hit. Alla kunder som kommer till oss får coachning efter sina behov och intresse! Det kan innebära grundläggande röstteknik men också accent och dialekt. Flera utav våra kunder vill också arbeta med att få ihop röstens uttryck med resten av kroppen så helhetsintrycket blir säkert, trovärdigt och inspirerande. Du kan därför komma tills oss med exempelvis ditt tal, föreläsning, framträdande osv. så arbetar vi med detta.

Är du sugen på att utveckla din röst- och talteknik? Eller känner du någon som skulle vara sugen på detta? Du bokar enkelt sessioner på vår hemsida eller genom att kontakta oss på vår mail: info@rostsmart.se eller sociala medier.

Ha en fabulös vecka kära läsare! /Johanna och Fanny på RöstSmart

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com