Månadens kund! En skådespelare med fokus på centralsvenska 🎭


I veckans blogg får ni möta skådespelaren Viktor Flarkell. En just nu aktuell kund hos RöstSmart, coachad av Fanny. Vi har valt att göra en kort intervju med honom för att ge er en inblick i varför han är kund hos på RöstSmart, vad han tränar på och hur det går till.

Namn: Viktor Flarkell Ålder: 25 Bosatt: Köpenhamn/Stockholm Yrke: Scenkonstnär Utbildning: Stockholms Elementära Teaterskola (2015-2016), Studio André Bolouri Berlin Dialekt: Skånska/Blekingska

Hur många sessioner har du köpt?: 10 st. Hur ofta tränar du med RöstSmart?: Ca 1 gång/vecka. Vad arbetar du med hos RöstSmart? Att erövra centralsvenska/rikssvenska

Hur går träningen till? Vi ses i RöstSmarts lokaler på Södermalm eller på Skype ungefär en gång i veckan. Vi pratar och skrattar ungefär i tio minuter tills vi i väldig symbios faller in i ett allvar och börjar "lektionen" som oftast startar med en röstuppvärmning med några enklare röstövningar sen följer vi den plan Fanny har lagt upp för min uttalsträning. Fokus är centralsvensk prosodi där vi exempelvis övar på att centralisera vissa vokaler och neutralisera vissa diftonger. Vi arbetar även på artikulation i ord och vid högläsning av text osv. Fanny coachar genom vägledande samtal, muntliga instruktioner och jag imiterar och provar och får feedback. Sen mitt i ett ganska intense working-mode så har det plötsligt gått en hel timme och det blir dags att runda av vilket är ganska svårt när det är så kul och givande.

Vad är ditt mål med träningen?: Att kunna konversera och tala med en trovärdig rikssvenska både professionellt och privat. Vad tycker du är svårt/lätt med träningen?: Vokalerna är väldigt svåra då de skiljer sig ofantligt mycket från vokalerna i min egen dialekt. Men med träning, träning, träning så går det lättare och lättare. Vad är det bästa med RöstSmart?: FANNY! "Min logoped" som jag säger till alla och som jag känner mig så sjukt cool för att jag har. Så duktig, pedagogisk och fantastisk människa. Hon har dessutom viktiga och relevanta perspektiv såsom genus, klass etc. som hon inte är rädd för att samtala om.

Tack för intervjun Viktor och lycka till med din framtida karriär! Vi fortsätter jobba för du ska hitta en en bekväm röst-och talteknik med fokus på centralsvenskt uttal.

Är du också skådespelare och/eller någon som vill träna din röst- och talteknik? Kontakta oss på info@rostsmart.se eller sociala medier för konsultation och bokning. Tipsa gärna om RöstSmart genom att dela vår bloggsida.

Vi önskar er en toppenvecka! Många kramar/Johanna och Fanny på RöstSmart

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com