Månadens kund! Två lärare med fokus på talrösten👭


För ca 3 veckor sedan lanserade vi duo-paketet och först ut att testa konceptet var lärarkollegorna Carina och Maria! Båda är verksamma som musiklärare på Solskiftesskolan i Österåker, Stockholm. Vi gjorde en kort intervju med dessa sprudlande kvinnor för att ge er en närmare inblick på röstträning ur ett hälso- och hållbarhetsperspektiv.

Namn: Carina och Maria

Ålder: 30 år och 45 år

Utbildning: Leg. musiklärare och musikterapeut

Yrke: Musiklärare

Varför sökte ni er till RöstSmart?

Vi arbetar som musiklärare, vilket gör att våra röster ständigt är utsatta för prövningar. Man blandar talröst och sång om vartannat, flera timmar per dag, vilket gör att det är viktigt att ta hand om sin röst. De senaste åren har vi bägge haft problem med att vi tappar rösten och förmågan att arbeta går då helt förlorad. Därför valde vi att ta kontakt med RöstSmart.

Vad fick ni arbeta med och vad tog ni med er efter duosessionen?

Vi fick arbeta med att medvetandegöra magstödet. Som sångerskor är det en naturlig del av förberedelserna, men det var inte något vi egentligen tänkte att vi behövde fokusera på även när vi pratar, men ack så fel vi hade. Vi fick också lära oss hur viktig och avslappnande en ordentlig artikulation är. Dels för att få fram det man vill säga, dels för att spara på stämbanden då man måste prata starkare.

Vad var helhetsupplevelsen kring coachningen som ni fick?

Fanny och Johanna är väldigt lättsamma personer och deras professionalitet sken igenom redan från första stund. Johanna tog avstamp i hur vi pratade och använde våra röster när hon hälsade oss välkomna, så det gick inte att mörka sin röstteknik, utan hon hörde våra tillkortakommanden redan från början och det blev en bra utgångspunkt för hela coachningen.

Vad var känslan kring duokonceptet?

Det var roligt och givande att bli coachad tillsammans med en kollega, särskilt med tanke på att det är lättare att höra vad en annan person gör, än en själv, och det blev därmed lättare att förstå vad man skulle tänka på, redan innan man skulle genomföra övningen.

Skulle du rekommendera andra att gå till RöstSmart?

Ja! Våra röster är unika, men också sköra. Särskilt i förkylningstider och det är viktigt att vi inte förringar den delen av kroppen, särskilt inte med tanke på att alla människor använder sin röst hela dagen, varje dag.

Tack för intervjun härliga Carina och Maria! Lycka till i ert dagliga arbete som inspiratörer och informatörer på skolan! Är du som bloggläsare också lärare eller har ett arbete där rösten och talet står i fokus? Kontakta oss på RöstSmart för kostnadsfri konsultation via mail eller telefon eller boka direkt på vår hemsida. För smarta röstråd- kolla in här!

Vi önskar er en fabulös vecka! /Johanna och Fanny på RöstSmart

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com