Månadens kund! En arkitekt med fokus på röstteknik och framförande 🎓🙇


I veckans blogg får ni möta arkitekten David Martínez Escobar. En energifylld, lugn och driftig arkitekt med båda fötterna på jorden. David har precis avslutat sina sessioner hos RöstSmart, coachad av Johanna. Här nedan kan ni läsa om vad han har arbetat med under våren 2018 👇

Namn: David Martínez Escobar Ålder: 34 år

Utbildning: Arkitekt MSA (Master in Design for Sustainable Development) Yrke: Arkitekt

Varför sökte du dig till RöstSmart?

Jag sökte mig till RöstSmart för att jag ville bli bättre på att motivera och inspirera andra människor med ett roligt "speech", en historia, en känsla.

I mitt arbete som arkitekt är jag bra på att visa och dela mina idéer genom skisser och ritningar men jag vill bli bättre på att kommunicera min design med ord också.

Hur många sessioner har du bokat?

5 st.

Hur kan en röst-och talsession se ut, vad får du arbeta med?

Första lektionen började vi med teori. Johanna visade mig bl.a hur halsen och våra stämband ser ut när vi pratar. Hon förklarade att vi har ett underbart instrument som vi ibland inte använder till 100% av sin fulla potential. Under varje session gick vi igenom olika tekniker, och sen gjorde vi övningarna tillsammans.

Vad är den största upplevelsen och insikten av dina röst-och talsessioner hittills?

Det är så mycket som jag inte visste, tekniker som jag inte kände till.

Hur viktigt det är att andas med rätt teknik för att orka tala, det låter logisk men

i praktiken så är det också enkelt att glömma det. Att andas med magen istället för med bröstet var en stor revolution för mig. Andningen är något som jag alltid kan öva! När jag är hemma, på jobbet eller när jag umgås med mina vänner.

Vilken är din favoritövning?

Alla övningar som gör att jag stiger ut ifrån min "comfort zone". Det är nämligen något som jag generellt söker i livet. Mina favoritövningar var de som utmanade mig, de som gjorde mig obekväm, det som gjorde att jag behövde kämpa mer tills nästa session. Jag tyckte mycket om att öva mitt kroppsspråk. Det var lite teatralisk, utmanande men roligt! Jag kunde känna och se skillnaden på en gång.

Vad är största utmaningen att arbeta med sin röst-och talteknik enligt dig?

Den största utmaningen är att kunna blanda alla olika tekniker samtidigt när jag

pratar. Så fort jag fokuserar på ett område så är det enkelt att glömma de andra.

Den andra utmaningen är att applicera kunskapen som jag har lärt mig

på sessionerna ute i mitt vardagsliv.

Hur kommer du praktiskt ta med dig dina nya lärdomar om röst och tal ut i din verklighet? Vad är största vinsten med ditt arbete hos RöstSmart?

Den största vinsten är att jag nu vet vad jag kan arbeta och fokusera på så min nervositet kan bli mindre och att jag kan improvisera mer, leka mer och vara mer spontant med innehållet. Jag har lärt mig grunderna i röst och tal och kan nu fortsätta att jobba med det själv. Johanna har hjälpt mig att identifiera mina styrkor och svagheter, vad jag ska fokusera på om jag vill förbättra min röst- och talteknik.

Skulle du rekommendera RöstSmart, varför?

Jag rekommenderar RöstSmart till alla som vill lära sig att kommunicera, tala eller

prata bättre eller tydligare. Johanna är en inspirerande person för mig. Hon är

fantastisk att jobba med och ger det du behöver. Alltid på ett roligt, intressant och

proffsig sätt!

Tack för intervjun David och lycka till med ditt fortsatta arbete med röst, tal och framförande!

Är du som läsare också sugen på att utveckla dina framföranden och lära dig mer om röst och tal? Vi finns på Södermalm i Stockholm och även på skype för dig som inte har möjlighet att fysiskt ta dig till oss. Maila oss på info@rostsmart.se eller kontakta oss på sociala medier.

Sköna hälsningar/Johanna och Fanny på RöstSmart

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com