Månadens kund! En föreläsande psykolog med intresse för improteater och personligt uttryck 🧠 🙋🏼‍♀

I veckans blogg får ni möta månadens kund, Ebba Karlsson. En nyfiken, personlig och professionell psykolog som driver sitt egna företag. Ebba har investerat i röst- och talträning hos RöstSmart, coachad av Johanna. Här nedan kan ni läsa om vad hon har arbetat med under våren 2018 👇

Namn: Ebba Karlsson

Ålder: 31

(Utbildning: Fil.kand. filosofi och Psykologexamen)

Yrke: Psykolog och föreläsare

Varför sökte du dig till RöstSmart?

Eftersom jag arbetar som föreläsare så är rösten ett av mina viktigaste verktyg, och jag vill kunna använda den på ett varierat och hållbart sätt. Jag sysslar även med improvisationsteater där rösten också är en viktig del. Jag gillar att utvecklas och träna på saker, både fysiskt och mentalt, och rösten är nog den del som jag gett minst fokus i relation till hur mycket jag använder den. Utöver det så har jag även haft problem med spänningsvärk i axlar och nacke, som till viss del hänger ihop med felaktig röstteknik.

Hur många sessioner har du bokat?

10.

Vad är ditt mål med röst- och talträningen?

Dels att underlätta min vardag genom att rösten ska hålla bättre på jobbet och att ha mindre spänningsvärk, men även att bli en bättre talare som kan använda min röst på ett varierat sätt både som föreläsare, improvisatör och i andra sammanhang.

Hur applicerar du det du har lärt dig hos RöstSmart i din arbetsmiljö?

Det är ständigt aktuellt när jag föreläser. Jag har med mig de tekniker och verktyg som jag fått från Johanna. Jag tar ofta tillfälle att "smygöva" under mina föreläsningar - tänker på hur jag andas, gör vissa betoningar, släpper ner axlarna, och liknande. Jag märker stor skillnad sedan jag började träna medvetet på det, jag har mindre värk och mera energi. Det är även kul att kunna fånga publiken ännu bättre inte bara genom vad jag säger utan även hur, jag får mycket positiv respons på det.

Vad är dina topp 3 röstverktyg?

Andas med magen, artikulera och att hitta mitt eget röstläge. Det låter kanske enkelt men kräver verkligen övning!

Upplever du att röstträningen ger dig något mer än just verktyg?

Utöver att själva sessionerna i sig är roliga och inspirerande, så kommer jag ner mer i kroppen och blir mer närvarande, vilket har många positiva effekter. Hur jag använder rösten påverkar även hur jag uppfattas som person i olika sammanhang, och det är fint att kunna välja vad jag vill förmedla, återigen inte bara med vad jag säger utan även genom hur jag gör det.

Skulle du rekommendera dina kollegor att gå till RöstSmart? Varför?

JA! För att rösten är ett av de viktigaste verktygen vi har som föreläsare och improvisatörer, och det gör verkligen skillnad om man har koll på hur man använder den. Och för att det är kul att träna, utvecklas och lära känna sig själv och sin röst!

Stort tack för intervjun, Ebba! Det är härligt att få arbeta med dig och få se ditt genuina uttryck växa ytterligare för varje session som vi tränar tillsammans. Vi önskar dig lycka till med ditt fortsatta företagande och din förmåga att inspirera andra genom dina föreläsningar. Är du som läser också sugen på att utveckla ditt personliga uttryck genom röst- och talträning? Tveka inte att höra av dig till oss på info@rostsmart.se eller via sociala medier. Vi finns på Södermalm i Stockholm och tar med värme emot din kontakt.

Varm sommarpepp till er alla!/Johanna och Fanny på RöstSmart

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com