Månadens kund! Journalisten som tog modet till sig och började röstträna för att briljera med sitt f


Månadens kund! Möt journalisten Karin Janson - en modig och inspirerande journalist som har skriften som sitt främsta kommunikationsverktyg på arbetstid. Karin tog tag i sin röst-och talteknik under hösten 2018, coachad av Fanny, då hon nu ska börja prata om sitt skrivande i olika sammanhang inför publik. Läs om Karin och hennes röstresa.

👇

Namn: Karin Janson

Ålder: 36 år

Utbildning: Kulturjournalistprogrammet, Umeå universitet

Yrke: Frilansjournalist och författare

Varför sökte du dig till RöstSmart?

Jag debuterade som författare för två år sedan och i samband med det har det kommit en del förfrågningar om att komma och prata om mitt skrivande i olika sammanhang. Det här är något som jag har våndats inför, dels en allmän olust inför att stå inför publik, men också att jag har känt att min röst inte har hållit. Nu kände jag att det var dags att ta tag i problemet och när RöstSmart dök upp som sponsrat inlägg på Instagram bokade jag en tid direkt!

Hur många sessioner har du bokat?

Fem men kommer att boka fler.

Vad har du hittills uppnått med din röst- och talträning?

Jag blev intervjuad på en scen framför en stor skara människor helt nyligen. Precis innan jag skulle gå upp så tänkte jag: "Hade det här varit för ett år sedan så hade jag nog varit svimfärdig nu." Men det var jag inte! Fortfarande lite nervös, så klart, men mycket lugnare. Jag och min röstcoach Fanny har framför allt jobbat med andning och artikulation. När man är nervös är det lätt hänt att man pratar både för fort och för tyst. Då är det viktigt att våga andas, hitta pauser och försöka ta det lugnt.

Hur ofta, länge och vad tränar du på med din röst och ditt tal?

Det har blivit sporadiska träffar under hösten och mellan träffarna får jag hemläxor på det vi har övat på den gången. Det kan till exempel vara att artikulera, att hitta ett bekvämt taltempo och att hitta naturliga andningspauser i texter.

Vad skulle du säga att röst- och talträningen gör med dig som person?

Jag blir mindre nervös av att prata inför folk i olika sammanhang, vilket tar ner min stressnivå betydligt. Det kommer nog alltid att vara liiite nervöst, men jag tror att det här med offentliga framträdanden är som en muskel som man behöver öva. Ju oftare man gör det, desto säkrare känner man sig.

Skulle du rekommendera personer i samma bransch som dig att gå till RöstSmart? Om ja, varför?

Verkligen. Jag tror att många behöver träna på sin röst och känna att den "håller" i olika sammanhang. Det har man behov av i massa olika sammanhang, inte minst vid jobbmöten när man vill att andra ska lyssna på en!

Tack för intervjun Karin och tack för att du är modig och utvecklar din röst- och talteknik! Vi inspireras av din målmedvetenhet och att du vågar visa dig själv för att komma framåt med din röst och ditt tal. Du är redan på god väg mot dina uppsatta mål! Peppigt! Är du som läser också sugen på att ta modet till dig och börja med röst- och talträning för att briljera med ditt framförande? Hör av dig till oss på info@rostsmart.se eller via sociala medier. Vi finns på Södermalm i Stockholm och tar alltid emot alla våra kunder med stor passion.

Utvalda inlägg
Inlägg kommer snart
Håll ögonen öppna...
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Följ oss
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 by RöstSmart. Proudly created with Wix.com